Petua dan Tips Cerita Benar Hari Ini

Petua Hari Ini

Sunday, January 30, 2011

iphone, Isteri dan TV


Salam sejahtera, sebagaimana yang dijanjikan aku nak tulis 2 post untuk blog cerita benar hari ini. Idea untuk menulis entri ini adalah hasil dari apa yang aku baca dalam mastika bulan mei 2009 dan aku ubahsuai mengikut peredaran semasa..Cerita asal bertajuk Perbezaan antara isteri dan girlfriend pada pandangan suami..

Ikut cerita nie dia umpamakan isteri macam TV manakala Girlfriend Handphone (iphone)...
1. Isteri Macam TV, girlfriend macam Iphone. Dirumah tengok TV, pergi keluar bawa iphone.

2. Tak ada duit, jual TV. Ada duit, beli handphone (iphone) baru.

3. TV percuma sepanjang hayat, tapi handphone kalau tak bayar servis line, taliannya akan ditamatkan serta merta.

4. TV saiznya besar, berat dan dah buruk, tapi Iphone cute, comel, ramping, banyak butang boleh picit dan dibawa kemana-mana, bila-bila masa saja.

5. Kos penyelenggaraan TV murah saja, lagipun jarang rosak, tapi iphone, mahalnya tak bleh tahan.

6. TV ada remote control, tapi iphone tak ada malah dia boleh jadi remote.

7. Satu jer kelebihan TV, tak ada virus. Tapi kalau handphone..sekali kena virus habih..hehehe (iphone ada virus ka)...

8. Jadi pesan artikel itu...Jangan la pening-peningkan kepala. Pilih dan jagala TV anda....

Haahaha macam-macam perumpamaan orang buat...mesti isteri-isteri yang ada kat luar sana marah kat aku bila baca artikel ini...jadi kalau nak jadi TV yang suami sayang jadilah TV Plasma atau TV LED memang slim dan menarik

0 comments:

How To Sart Forex Trading

Recent Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Backlink - Blog Cerita Benar

Tentang Blog Cerita Benar

Blog ini menceritakan kisah benar disebalik perbuatan dan perlakuan kita didalam mencapai matlamat...Busines, kebahagian, pendapatan, kepuasan dan sebagainya

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP