Petua dan Tips Cerita Benar Hari Ini

Petua Hari Ini

Wednesday, February 2, 2011

Tips Cara Buat Quote of the Day


Selamat petang...Hari ini blog cerita benar akan berkongsi untuk membuat Quote of the day. Dalam konteks blog cerita benar "Petua dan Tips Cerita Benar Hari Ini". MACAM KAT ATAS..

Petua dan tips ini akan bertukar setiap hari. Maknanya pembaca yang datang melawat blog cerita benar akan mendapat petua dan tips yang berlainan setiap hari sekiranya mengunjungi blog ini.(..jadi jemput la datang setiap hari..hehehe)

Penulis blog cerita benar bukanlah programmer, jadi setiap hari berblogwalking la ke merata blog untuk mendapatkan ilmu. Nak jadi cerita, hari ini berjumpa dengan java script nie...dah jumpa try buat kat blog sendiri dulu...lepas tue jadi la pulak..

Dah jadi rasanya apa salah kalau aku kongsi kat sini..kot-kot ada yang berminat dan menggunakannya kearah kebaikkan sama-sama la kita dapat manfaatnya.

Yang syoknya bila aku nak berkongsi script dalam blog nie masalah baru pulak timbul. Bila paste script..Dia terus jadi macam yang kat atas...pembaca tak boleh nampak script ...jadi terpaksa la pulak cari macam mana nak paste script dlm blog post yang pembaca boleh nampak script. Alhamdulillah dapat ilmu baru.

Maaf sebab script dan post nie panjang sket, sebab nak letak 31 tips dan 31 penulis. Kenapa 31? Sebab sebulan ada 30 hari.. jadi kena tambah 1 lagi untuk jadi 0.. kenapa 0? sebab script array tak bleh stat dengan 1 (programmer saja paham) kita ikut jer...

Harapan entri blog cerita benar kali ini dapat memberi manfaat kepada semua pembaca...Jumpa lagi.ANDA BOLEH COPY DAN PASTE SCRIPT DIBAWAH

<!-- http://cerita-benar.blogspot.com/ -->

<table border="1" cellpadding="20" bordercolor="#ADD8E6">
<tr>
<td bgcolor="#E0FFFF">
<a href= "http://cerita-benar.blogspot.com/"> Quote of the Day</a>
<p></p>

<script language="javascript" type="text/javascript">

var d=new Date();

var quotes=new Array(31);

var authors=new Array(31);

quotes[0]="If a man watches three football games in a row, he should be declared legally dead.";

quotes[1]="Friendship is far more tragic than love. It lasts longer.";

quotes[2]="Advice is like castor oil, easy enough to give but dreadful uneasy to take.";

quotes[3]="";

quotes[4]="";

quotes[5]="";

quotes[6]="";

quotes[7]="";

quotes[8]="";

quotes[9]="";

quotes[10]="";

quotes[11]="";

quotes[12]="";

quotes[13]="";

quotes[14]="";

quotes[15]="";

quotes[16]="";

quotes[17]="";

quotes[18]="";

quotes[19]="";

quotes[20]="";

quotes[21]="";

quotes[22]="";

quotes[23]="";

quotes[24]="";

quotes[25]="";

quotes[26]="";

quotes[27]="";

quotes[28]="";

quotes[29]="";

quotes[30]="";

authors[0]="Erma Bombeck";

authors[1]="Oscar Wilde";

authors[2]="Josh Billings";

authors[3]="";

authors[4]="";

authors[5]="";

authors[6]="";

authors[7]="";

authors[8]="";

authors[9]="";

authors[10]="";

authors[11]="";

authors[12]="";

authors[13]="";

authors[14]="";

authors[15]="";

authors[16]="";

authors[17]="";

authors[18]="";

authors[19]="";

authors[20]="";

authors[21]="";

authors[22]="";

authors[23]="";

authors[24]="";

authors[25]="";

authors[26]="";

authors[27]="";

authors[28]="";

authors[29]="";

authors[30]="";

document.write(quotes[d.getDate()-1] + '<p style="text-align: right"><i>' + authors[d.getDate()-1] + '</i></p>');

</script>
<noscript>You need to enable JavaScript to read this.</noscript>
</td>
</tr>
</table>





Terima Kasih kepada site http://tips-for-new-bloggers.blogspot.com/2007/02/javascript-for-quote-of-day.html dan http://formatmysourcecode.blogspot.com/

0 comments:

How To Sart Forex Trading

Recent Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Backlink - Blog Cerita Benar

Tentang Blog Cerita Benar

Blog ini menceritakan kisah benar disebalik perbuatan dan perlakuan kita didalam mencapai matlamat...Busines, kebahagian, pendapatan, kepuasan dan sebagainya

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP