Petua dan Tips Cerita Benar Hari Ini

Petua Hari Ini

Saturday, January 22, 2011

iPhone 4 Kenapa Aku Tak Pakai..


Semua orang tau iphone adalah produk keluaran Apple Inc. Produk keluaran En Apple nie memang berkualiti dan memenuhi citarasa semua orang. Aku sendiri kalau dulu memang "kipas susah mati" Apple Macintosh...tue masa belajar dulu la..tapi bila dah bekerja kebanyakan syarikat pakai PC maka aku pon beralih arah...mula pakai platform PC...dah boleh la terima..tapi kalau nak buat kerja yang berat-berat memang aku bergantung lagi dengan en Apple nie...

Berbalik kepada kenapa aku tak pakai iphone...iphone nie bukanlah talipon biasa ianya dalam kategori "smartphone".Maksudnya phone nie adalah kombinasi talipon, multimedia dan internet, portable media player, camera dan macam-macam lagi..abih dah tau banyak fungsi macam tue kenapa aku tak pakai?...jawapannya senang jer sebab sekarang nie macam-macam jenama smartphone ada dalam pasaran, dan harganya jauh lebih murah...jadi aku pilih yang murah la.

Sebab kedua iphone nie ada teknologi "pinching gesture"..maksudnya dengan menggunakan 2 jari kita boleh besar dan kecilkan imej atau objek pada application yang kita nak..best tue...abih kenapa tak nak jugak..hehehe sebab tangan aku kasau bercalar pulak screen iPhone tue..sapa yang rugi....

Sebab terakhir kenapa aku tak pakai iphone terutamanya iphone4 adalah....emmmmm harga dia mahal sangat..tak mampu dah sekarang nie untuk korbankan sebahagian gaji aku untuk benda-benda macam talipon..dulu masa bujang dulu memang pantang ada produk baru mesti beli punya..kalau belum sampai kat Malaysia sanggup turun Singapore untuk beli..

Jadi kesimpulan dari cerita diatas adalah sebenarnya bukan iphone tue tak bagus tapi aku sendiri yang tak mampu...duit takde cakap banyak...hehehehe

1 comments:

Hairi Ahmad February 12, 2011 at 10:11 AM  

kalau aku pulak camni:iphone 4, kenapa aku tak pakai...? sbb dah ada iphone, tp 3G jer...

How To Sart Forex Trading

Recent Posts

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Backlink - Blog Cerita Benar

Tentang Blog Cerita Benar

Blog ini menceritakan kisah benar disebalik perbuatan dan perlakuan kita didalam mencapai matlamat...Busines, kebahagian, pendapatan, kepuasan dan sebagainya

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP